Heeft u vragen? Neem dan contact op: 030 2270665

€4,95 bezorgkosten per totale bestelling

Echt chinees: Tahoe pot

Wilt u echt lekker, authentiek Chinees eten? We hebben deze keer een makkelijk recept met verschillende soorten vlees en tahoe erdoor. Een gerecht dat eenvoudig te bereiden is, maar vooral erg lekker door het supermalse vlees. Alle ingrediënten kunt u bij ons en onze buren vinden op de markt. Dit gerecht is voor 3 à 4 personen en smaakt heerlijk met witte rijst.

Benodigdheden:

  • 100 gr ossenhaas
  • 100 gr mager varkensfilet
  • 100 gr kipfilet
  • 150 gr broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 el maïzena
  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml runderbouillon (van blokje)
  • 450 gr tahoe
  • slaolie
  • 3 gedroogde Chinese champignons
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 3 plakjes dun gesneden gember
  • zout
  • 2 el oestersaus

Voor de saus:

  • 2 tl maïzena
  • water

Bereidingswijze: 

De gedroogde Chinese champignons moeten ruim van te voren (min. 1/2 uur) weken in handwarm water. Daarna overtollig water eruit knijpen en laten uitlekken. Maak de broccoli schoon en verdeel dit in roosjes. Rasp de wortelen en snijd ze in plakjes. Blancheer de groenten kort en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel het vlees onder de kraan en dep het daarna droog met keukenrol. Snijd het vervolgens in reepjes van 4 cm. Meng de maïzena met de sojasaus in een kom en voeg de vleesreepjes toe. Schep goed om.

Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook en laat het vlees daar ongeveer 1 minuut in koken. Niet langer, omdat het anders taai wordt! Schep het vlees op een bord om nagaren te voorkomen en bewaar de bouillon voor later. Snijd de tahoe in kleine blokjes en bak ze rondom goudbruin in de olie. Schep de blokjes vervolgens op een bord met keukenpapier, zodat het overtollige vet opgenomen wordt. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoeden in dunne plakjes. Spoel de sla schoon en snijd deze grof. Leg de sla op de bodem van een voorverwarmde kom (liefst aardewerk), waarin het gerecht wordt geserveerd.

Doe wat olie in de wok en laat dit heet worden. Voeg de tahoe, het vlees, de plakjes gember en de champignons toe en schep dit om. Doe er direct de bouillon bij, waar je het vlees in gekookt hebt. Voeg daarna de groenten, oestersaus en zout naar smaak toe. Breng dit aan de kook. Meng 2 tl maïzena met 3 el water en maak hier een papje van. Voeg dit al roerende toe aan het vlees-groente-mengsel. Laat het geheel een paar minuten pruttelen en schep dan over in de kom. Serveer direct en geef er rijst apart bij.

Bron: Nam Kee

Volg ons op social media

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wees de eerste op de markt.

© Bezorgbakkie 2020 alle rechten voorbehouden.